Hur planerar man kontorslandskap

På vårt företag planerar vi i samband med omflyttning och omorganisation att gå ifrån enskilda kontor till en mer öppen planlösning för att främja samarbete och samverkan. Har ni några tips på hur vi kan lyckas så att det blir en positiv utveckling?

Så bra att ni tänker efter före! Det är inte alldeles enkelt att få till en lösning som passar alla. Somliga trivs bra i kontorslandskap och stimuleras i sitt arbete, medan andra har svårt att utföra sina arbetsuppgifter och störs av ljud. Man måste också tänka igenom om det finns arbetsuppgifter som inte passar att utföras i kontorslandskap. Var skall arbete som är koncentrationskrävande eller som kräver sekretess vid möten eller telefonsamtal utföras? Finns det möteslokaler där man kan gå undan för mer omfattande informationsutbyte?

Arbetsmiljöverket har en beskrivning av olika kontorstyper.

Hos Prevent finns ett kostnadsfritt verktyg, Forma kontoret  för den som står i begrepp att förändra kontoret och behöver stöd och hjälp på vägen. Prevent har också en bok och en utbildning i ämnet, Lyckas med kontorsförändringen.


Bli den första som bedömer informationen

x

Tack för ditt omdöme!

Vill du skicka en kommentar till oss? (Max 600 tecken)

Skicka

Tack för din kommentar!

Stäng