Lunch

Att äta rätt är viktigt för att orka med dagen, och lunchen är ett av dagens viktigaste mål. Den som inte äter ordentligt blir tröttare och presterar sämre. Ändå är det ganska många som väljer att äta något snabbt framför datorn när de känner sig stressade.

Det kan löna sig att sätta sig ned och äta ordentligt, eftersom man orkar arbeta mer effektivt resten av dagen. Att sitta ned och prata med sina arbetskamrater i lugn och ro under lunchen är inte bara trevligt, utan det stärker också gemenskapen på en arbetsplats, vilket minskar konflikterna på jobbet och gör att arbetet flyter på bättre. God gemenskap motverkar dessutom stress.

Den som har möjlighet ska gärna se till att komma ut en stund mitt på dagen. Att vistas ute i dagsljuset ger bättre sömn om natten, och för den som har ett stillasittande arbete är det skönt att röra sig lite för att få upp blodcirkulationen.

För den som arbetar skift är det extra viktigt att äta rätt vid rätt tid på dagen.  

Vart vänder jag mig?
Om du undrar över hur kostfrågorna kan påverka din arbetsmiljö kontakta din arbetsgivare eller ditt skyddsombud om det finns. För att ta itu med dina egna kostvanor och hälsa går det att vända sig till företagshälsovården, din vårdcentral eller till någon av alla de tränings- och hälsoorganisationer som finns.

Som företagare kan du vända dig till företagshälsovården eller andra arbetsmiljökonsulter för att få hjälp och stöd i arbetsmiljöarbetet. Du kan också vända dig till din arbetsgivarorganisation.


33% (av 93 läsare) hade nytta av den här informationen

x

Tack för ditt omdöme!

Vill du skicka en kommentar till oss? (Max 600 tecken)

Skicka

Tack för din kommentar!

Stäng